Logo Zutphen
Verleende omgevingsvergunning (fase 1) Noorderhaven veld 14, Zutphen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen maken bekend dat zij ingevolge artikel 2.1 en artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning hebben verleend voor:

  • afwijking van het bestemmingsplan Noorderhaven voor het bouwen van 33 woningen in veld 14

Geen zienswijzen

Tegen het ontwerp van de omgevingsvergunning en het ontwerp van de verklaring van geen bedenkingen zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.

Verklaring van geen bedenkingen

Op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en het Besluit omgevingsrecht (Bor) is een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad vereist.

Op 8 juli 2014 heeft de gemeenteraad met het ontwerp van de verklaring van geen bedenkingen ingestemd.

De gemeenteraad heeft tevens op 8 juli 2014 besloten dat wanneer geen zienswijzen tegen het ontwerp van de verklaring van geen bedenkingen naar voren zijn gebracht, de verklaring van geen bedenkingen als definitieve verklaring van geen bedenkingen moet worden aangemerkt.

Inzien besluiten

De omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen liggen met bijbehorende stukken vanaf 20 november 2014 tot en met 31 december 2014 ter inzage. U kunt de omgevingsvergunning inzien bij het loket in het gemeentehuis. Tevens is de omgevingsvergunning te raadplegen via de website van de gemeente op www.zutphen.nl onder “Inwoners”, “Actueel” en dan “Plannen ter inzage”.

Verder is de omgevingsvergunning te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen tegen een verleende omgevingsvergunning een gemotiveerd beroepsschrift indienen bij de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Voor de behandeling van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De termijn voor het indienen van een beroepsschrift bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan op 20 november 2014.

Indien u van mening bent dat er een spoedeisend belang is om het besluit niet in werking te laten treden, kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Voor de behandeling van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

De omgevingsvergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De omgevingsvergunning treedt niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

U kunt ook digitaal een beroepschrift indienen of om een voorlopige voorziening vragen bij genoemde rechtbank. Ga hiervoor naar http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht en maak gebruik van het voorgeschreven webformulier. Om hiervan gebruik te maken moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Crisis- en herstelwet

Op de beroepsprocedure is hoofdstuk 1, afdeling 2, van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt o.a. in dat in het beroepsschrift de gronden van het beroep moeten worden aangegeven en dat na de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Zutphen, 19 november 2014

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven