Logo Goeree-OverflakkeeGewijzigde vaststelling bestemmingsplan Oostplaat

Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 9 januari 2014 het bestemmingsplan Oostplaat gewijzigd heeft vastgesteld. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt daarom met ingang van 6 februari 2014 voor de duur van zes weken, dus tot en met 19 maart 2014, voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Goeree-Overflakkee bij de publieksbalie ter inzage.

Plangebied

Het plangebied omvat alleen het bedrijfsterrein Oostplaat. Met deze planherziening worden het geldende bestemmingsplan herzien en een recent wijzigingsplan in het bestemmingsplan Oostplaat geïntegreerd. De planherziening is hoofdzakelijk conserverend van aard en gericht op het vastleggen van de bestaande en ruimtelijke structuur. Wel wordt er een nieuwe milieuzonering opgenomen die voor een goede afstemming zorgt tussen het bedrijfsterrein en de toekomstig naastgelegen woonwijk. Verder worden bestaande bedrijfswoningen ingepast en geen nieuwe bedrijfswoningen meer toegelaten.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er een aantal wijzigingen verwerkt. De wijzigingen vloeien grotendeels voort uit ingebrachte zienswijzen en nog enkele correcties voor onjuist aangegeven situaties.

Inzage

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.00 tot 12.00 uur (vrije inloop) en van 12.00 tot 17.00 uur (op afspraak). Het bestemmingsplan is in pdf-formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. 

Beroep

Tot en met 19 maart 2014 kan beroep tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag, door:

  • -belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • -belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen;

  • -belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Inwerking treden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Naar boven