Logo Súdwest Fryslân
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Stavoren-Middenmeer, Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân bij besluit van 23 oktober 2014 het bestemmingsplan Stavoren-Middenmeer gewijzigd heeft vastgesteld in die zin dat:

  • Het perceel met kadastraal nummer 195 dezelfde bestemming krijgt als het perceel Koeweg no. 3;

  • De hoeveelheid woningen die zowel permanent als recreatief mogen worden bewoond teruggebracht wordt naar maximaal 50;

  • Het aantal parkeerplaatsen per ligplaats binnen de bestemming “Recreatie-Jachthaven” maximaal 1 mag zijn;

  • Binnen de bestemming “Recreatie-Jachthaven” op de kavels 1 t/m 6 geen bergingen en/of carports mogen worden gerealiseerd;

  • Binnen de bestemming ‘Recreatie-Jachthaven” op de kavels 7 t/m 21 uitsluitend bergingen en derhalve géén carports of “andere bouwwerken” mogen worden opgericht;

  • De functie “parkeervoorziening” uit de bestemming “groen” wordt gehaald.

Inhoud

Het onderhavige plan geeft de planologische randvoorwaarden voor invulling van het gebied Middenmeer in Stavoren. Aanvankelijk ging het plan uit van uitsluitend woningbouw. Door de gewijzigde economische omstandigheden is nu echter gekozen voor het terugbrengen van het aantal woningen terwijl ook de supermarkt naar dit gebied is verplaatst en er een aantal projecten uit het project Friese Meren is opgenomen. Al met al is een gevarieerde invulling ontstaan.

Het plangebied ligt aan de noordoostzijde van Stavoren. Aan de noordzijde wordt het begrensd door de Molkwardervaart, aan de westzijde door de voormalige gracht van Stavoren en aan de zuidzijde door een perceel agrarische cultuurgrond.

Gelijktijdig met het bestemmingsplan is ook het bijbehorende beeldkwaliteitsplan (ongewijzigd) vastgesteld. Dit plan geeft o.a. regels ten behoeve van de welstandstoets.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 21 november 2014 tot en met 5 januari 2015 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het vastgestelde plan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ inwoners/bouwen,verbouwen/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2013zuidBPstavmidd-vast

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Op de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan staat geen beroep open.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van zes weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven