Logo Noordwijk
Kennisgeving tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied RvR, Duinweg 52 – 52a - 70’, Noordwijk

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat door de gemeenteraad op 30 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied RvR, Duinweg 52 – 52a – 70’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Doel van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied ten aanzien van drie percelen. Met de herziening van het genoemde bestemmingsplan wordt een planologische verankering beoogd van een verzoek om toepassing van de Ruimte-voor-Ruimte regeling. Deze regeling voorziet in de sloop van al dan niet voormalige bedrijfsgebouwen waar tegenover ter compensatie staat de bouw van één of meerdere burgerwoningen.

De onderhavige partiële herziening van het genoemde bestemmingsplan voorziet in:

  • 1e: het wegnemen van de agrarische bouwmogelijkheden op het perceel Duinweg 52a;

  • 2e: de herbestemming van de als agrarische bedrijfswoningen bestemde woningen op de percelen Duinweg 52 en 70 tot burgerwoningen.

  • 3e: de bouw van één compensatie burgerwoning op het perceel Duinweg 52a.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied RvR, Duinweg 52 – 52a – 70’ met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van donderdag 20 november 2014 tot en met donderdag 1 januari 2015 voor een ieder ter inzage. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken raadplegen:

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0575.BPLGDuinweg-VA01;

  • via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl: op de homepage onder gemeentelijke informatie klikt u op de button Bestemmingsplannen en dan vindt u onder `Actualisering bestemmingsplannen’ het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied RvR, Duinweg 52 – 52a- 70’ waaronder het bestemmingsplan te vinden is;

  • bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42.

Beroep indienen

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van de dag na de dag van terinzagelegging gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in een eerder stadium geen zienswijze heeft ingediend.

Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na de periode van tervisielegging, tenzij binnen de genoemde termijn van tervisielegging, in samenhang met een ingesteld beroep, een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Deze bekendmaking is gepubliceerd in de Staatscourant en de plaatselijke editie van het Witte Weekblad van 19 november 2014 en digitaal op de gemeentelijke website.

Burgemeester en wethouders van Noordwijk

19 november 2014

Naar boven