Logo Assen
Omgevingsvergunning voor het gedeeltelijk wijzigen van het gebruik en verbouwing van het pand aan Pelikaanstraat 52A te Assen

Vanaf 14 november 2014 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage:

  • De omgevingsvergunning met identificatienummer NL.IMRO.0106.03OMG20130456-VST1, onderdelen ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ voor het gedeeltelijk wijzigen van het gebruik en verbouwing van het pand aan Pelikaanstraat 52A.

Omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het gedeeltelijk wijzigen van het gebruik en verbouwing van het winkelpand aan Pelikaanstraat 52A te Assen ten behoeve van 4 1-kamersappartementen.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten bouwen en handelen in strijd met het bestemmingsplan. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt afgeweken van het bestemmingsplan "Assen Oost". Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan, aangezien het gebruik en de verbouwing van het betreffende winkelpand ten behoeve van wonen niet past binnen de bestemming, detailhandel, van het perceel.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit heeft met ingang van 19 september 2014 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage gelegen met de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt.

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 14 november 2014 inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. De omgevingsvergunning is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens bovengenoemde termijn bestaat de mogelijkheid om schriftelijk een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord – Nederland, locatie Assen, Postbus 200, 9400 AE Assen. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij het college naar voren te brengen.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van 29 december. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het team Bouwen, Wonen en Ondernemen.

Assen, 13 november 2014

Burgemeester en wethouders van Assen

Naar boven