Logo Nieuwkoop
Ontwerpbestemmingsplan Vivero, Langeraarseweg 12 en Landgoed Langeraar, Nieuwkoop

Conform artikel 110c, eerste lid van de Wet Geluidhinder ligt ook het ontwerpbesluit hogere grenswaarden tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Hierbij maakt het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Vivero, Langeraarseweg 12 en Landgoed Langeraar met identificatienummer NL.IMRO.0569.bpLGRviverolandg-on01 ter visie wordt gelegd.

Beschrijving plan:

Het doel van het bestemmingsplan is de bouw mogelijk te maken van maximaal 169 woningen in het dorp Langeraar. Daarnaast wordt een landgoed van circa 21 hectare mogelijk gemaakt.

Terinzagelegging

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 13 november 2014 gedurende een termijn van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Op de website van de gemeente: www.nieuwkoop.nl

  • In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 0172.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van de gemeente Nieuwkoop. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Nieuwkoop, Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of via info@nieuwkoop.nl.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift.

Hoorzitting

Na de formele periode van zes weken om zienswijzen in te dienen, kan de gemeenteraad ervoor kiezen om een hoorzitting te houden. Indieners van een zienswijze kunnen hun zienswijze mondeling toelichten voor een delegatie van raadsleden. U dient zich hiervoor gedurende de tervisielegging van het plan aan te melden bij griffier@nieuwkoop.nl of telefonisch 0172 – 521308 onder vermelding van uw contactgegevens. Indien een indiener van een zienswijze gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid, worden datum en plaats van de hoorzitting bekend gemaakt aan de betreffende indiener na afloop van de tervisielegging.

Verdere procedure

Na behandeling van zienswijzen zal de raad over het bestemmingsplan besluiten. Indien de raad besluit het bestemmingsplan vast te stellen, staat voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook voor diegenen, die belanghebbenden zijn wegens gewijzigde vaststelling, staat dan beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven