Logo Landerd
Bestemmingsplan ‘Pastoor van Winkelstraat (naast nr. 86A)’ te Schaijk, Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Pastoor van Winkelstraat (naast 86A)” voor een ieder ter inzage ligt.

Plan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat op het kadastraal perceel gemeente Schaijk, sectie C, nummer 4889 (plaatselijk bekend als Pastoor van Winkelstraat, naast nr. 86A te Schaijk) een woning te realiseren. Het perceel is als zoekgebied voor woningbouw opgenomen in de Structuurvisie Buitengebied in ontwikkeling (BIO) en is daarnaast gelegen in het zoekgebied voor verstedelijking, zoals dat bij de totstandkoming van de provinciale Verordening Ruimte 2012 is vastgesteld.

Om woningbouw op dit perceel planologisch mogelijk te maken, wordt een bestaande bouwtitel voor een woning van het type twee-onder-één-kap op het kadastraal perceel Schaijk, sectie L, nummers 735, 762 en 763 (plaatselijk bekend als Noordhoek, naast nr. 34 te Reek) herbestemd tot een bouwtitel voor de bouw van één vrijstaande woning. Het aantal te bouwen woningen blijft hiermee in planologisch opzicht gelijk.

Voor het realiseren van de woning op het perceel Pastoor van Winkelstraat (naast nr. 86A) zal een procedure tot Besluit hogere grenswaarde worden doorlopen. Deze procedure vindt gelijktijdig plaats met de procedure voor het bestemmingsplan. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde wordt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Inzage

Conform het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen het ontwerpbestemmingsplan “Pastoor van Winkelstraat (naast 86A)” en alle bijbehorende stukken met ingang van 5 februari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of voor eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer T. Reijnen (telefoonnummer: 0486-458163).

Daarnaast zijn de genoemde documenten digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer IDN: NL.IMRO.1685.pastvwinkelstr86x-ON01

Zienswijze

Een ieder kan binnen de genoemde termijn zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer T. Reijnen.

Naar boven