logo Oosterhout
Vastgesteld bestemmingsplan Dorst, herziening 1 (De Vliert), Oosterhout

Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van bestemmingsplan Dorst, herziening 1 (De Vliert)

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied, dat wordt begrensd door De Vliert in het zuiden, De Gors in het westen, Vijftig Bunderweg in het noorden en de achtertuinen van de woningen aan De Elzent in het westen, een bestemmingsplan is vastgesteld. Ten behoeve van dit bestemmingsplan zijn naast het bestemmingsplan ook hogere waarden voor maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld.

Bestemmingsplan Dorst, herziening 1 (De Vliert)

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 13 november 2014 (vanaf donderdag) gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage het door de gemeenteraad op 15 oktober 2014 genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Dorst, herziening 1 (De Vliert) (NL.IMRO.0826.BSPdorsthz1vliert-VA01), met de hierbij behorende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen binnen de wegen De Vliert, De Gors, Vijftig Bunderweg en de achtertuinen van de woningen aan de westzijde van De Elzent. Het voorziet in de bouw van maximaal 98 grondgebonden woningen in verschillende prijsklassen.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling meerdere wijzigingen aangebracht in dit bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp van dit plan, zoals dat eerder ter inzage heeft gelegen. De geplande noodontsluiting/calamiteitenontsluiting op de Vijftig Bunderweg wordt gewijzigd in een volwaardige ontsluiting op die weg. Dit betekent dat op de verbeelding ter plaatse de bestemming Groen is gewijzigd in de bestemming Verkeer. Daarnaast is de ligging van de geluidswal in de zuidoosthoek van het plan gewijzigd. Dat heeft een uitbreiding van de bestemming Wonen tot gevolg.

Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van bestemmingsplan Dorst, herziening 1 (De Vliert)

Voorts is door burgemeester en wethouders, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een besluit genomen tot vaststelling van hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van met name de hoek in het zuidoosten van het plangebied (maximaal 68 dB). Het betrokken besluit ligt, met bijbehorende stukken, eveneens ter inzage.

Terinzageligging

De beide vaststellingsbesluiten liggen, met bijbehorende stukken, met ingang van 13 november 2014 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout, alsmede in De Klip, St. Franciscusstraat 8 te Dorst (tel. 0161-412243). Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf vrijdag 14 november 2014) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 26 december 2014) beroep worden ingesteld tegen het gewijzigde besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting, door:

  • een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan resp. bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Omdat het bestemmingsplan betrekking heeft op een project, als bedoeld in artikel 3.1. van bijlage 1 van de Crisis-en herstelwet, is hierop de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft consequenties voor de formele eisen van het indienen van beroep.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Na afloop van de beroepstermijn kunnen vanwege het van toepassing zijn van de Crisis- en herstelwet geen beroepsgronden meer worden aangevoerd (geen pro forma beroepsschrift).

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 12 november 2014

Naar boven