Logo Assen
Ontwerpvergunning voor het kappen van 20 bomen en 6.475 m2 bosplantsoen langs Burg. Bothenius Lohmanweg en Mandemaat, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

  • een omgevingsvergunning (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdeel ‘kappen’.

Stukken inzien

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 14 november 2014 gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het Stadhuis.

Inhoud

De Stadsboulevard is de ruggengraat van de FlorijnAs. Deze weg loopt van de noordelijke oprit van de A28 naar het knooppunt N33/A28 in Assen-Zuid. De Stadsboulevard wordt aangepakt om (toekomstige) problemen rondom doorstroming en bereikbaarheid op te lossen. Het wordt een goed bereikbare en herkenbare groene route. De kapvergunning is noodzakelijk voor de bouw van de spoortunnel bij Mandemaat. In het profiel van de Stadsboulevard wordt een Groene Zone aangelegd met beeldbepalende bomen en beeldbepalend groen als compensatie.

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

Het ontwerpbesluit is ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis herstelwet). De Tweede Fase Blauwe As is een deelproject van de FlorijnAs, waarvoor onder de Crisis- en Herstelwet een structuurvisie is vastgesteld op 27 oktober 2011. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk, op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zienswijzen indienen tegen het bovengenoemde ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal een besluit worden genomen

Naar boven