Verkeersbesluit voor een 60 km/uur zone Bantswei
Logo Dongeradeel
[Optioneel: Eigen Kenmerk]
 
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DONGERADEEL
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het besluit van de raad, van 30 januari 2003, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
 
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Uit het oogpunt van: 
 
het verzekeren van de veiligheid op de weg;
Dat de Bantswei wordt gebruikt door verschillende verkeersdeelnemers, met name recreatief (fiets)verkeer. De Bantswei maakt onderdeel uit van het provinciale hoofdfietsroutenetwerk.
Dat er tussen de verkeersdeelnemers grote snelheidsverschillen zitten en daarom uit het oogpunt van verkeersveiligheid, gewenst is om een maximumsnelheid van 60 km/uur in te stellen;
De provincie Fryslan voor veel parallelwegen langs de provinciale wegen een maximumsnelheid van 60 km/uur heeft ingesteld, zo ook het gedeelte van de Hoek van de Bant tot aan de provinciegrens. Aangezien de Bantswei ook als parallelweg fungeert voor de provinciale weg (N361) is het gewenst om ook voor deze weg 60 km/uur in te stellen en sluit dit aan op de 60 km/uur maatregel van de provincie (Hoek van Bant – provinciegrens)
De weg ‘onderdeel’ uitmaakt van het Nationaal Park Lauwersmeer. Gezien de karaktereigenschappen van een Nationaal Park is een maximumsnelheid van 60 km/uur gepast.  is het gewenst om voor een gedeelte van de Bantswei te Anjum een maximumsnelheid van 60 km per uur in te stellen, conform bijgevoegde tekening, door de plaatsing van de borden A0160.
BESLUIT
om voor een gedeelte van de Bantswei te Anjum een maximum snelheid van 60 km per uur in te stellen, conform bijgevoegde tekening, door de plaatsing van de borden A0160.
 

Namens deze,

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausu
Iedere belanghebbende kan binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking van dit besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 1, 9100 AA Dokkum.
 
Het verkeersbesluit ligt ter inzage bij de afdeling Publiekszaken waar u nadere informatie over de verkeersmaatregel en de motivering kunt krijgen. Contactpersoon is de heer J. Reitsma.
 
Naar boven