Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Harlingen-N31
Logo Harlingen
Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad van Harlingen op 8 oktober 2014 het bestemmingsplan Harlingen-N31 gewijzigd heeft vastgesteld. Dit plan voorziet in een juridisch-planologisch kader voor de ombouw van de N31 en het onderliggende wegennet. Met dit bestemmingsplan wordt het onherroepelijke Tracébesluit N31 van februari 2013 vertaald in een bestemmingsplan.
Daarnaast zijn er nog ambtshalve een aantal kleine aanpassingen toegevoegd als wijziging op het Tracébesluit. Het betreft o.a. het goed laten aansluiten van de plangrenzen met de plangrenzen van de omliggende bestemmingsplannen, het haaks over de tunnelbak leggen van de overkluizing Grensweg (i.p.v. schuin), de juiste ligging van het fietspad ten oosten van de Koningsbrug en wat kleinere plantechnische aanpassingen. Tevens zijn de Koningsbrug en de telefooncentrale aan de Almenumerweg in dit plan opgenomen.
Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het betreft de volgende wijzigingen:
  • 1.
    er is een artikel 6 "Leiding-Gas" toegevoegd en de artikelen 6 t/m 12 zijn vernummerd naar de artikelen 7 t/m 13;
  • 2.
    op de plankaart is het tracé van de aardgasleiding opgenomen;
  • 3.
    de toelichting is op het punt van de aardgasleiding aangepast.
Het vaststellingsbesluit en het gewijzigde bestemmingsplan liggen met ingang van 6 november 2014 gedurende 6 weken voor iedereen kosteloos ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Tevens kunnen ze geraadpleegd worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.
Een belanghebbende kan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 17 december 2014) schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.
Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.
Tegen de door de gemeenteraad, bij de vaststelling, in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende gedurende bovenvermelde termijn, eveneens bij de Raad van State, schriftelijk een beroepschrift indienen.
Harlingen 4-11-2014
Naar boven