Logo Groesbeek
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Cranenburgsestraat 178’, Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan is vastgesteld. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 te Groesbeek.

Het bestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch kader voor de uitbreiding van de camping aan de Cranenburgsestraat 178 te Groesbeek. Ook voorziet het plan in de nodige bestemmingswijzigingen om de uitgevoerde verlegging en herinrichting van de Groesbeek ter plaatse van het plangebied in het kader van het project Herinrichting Groesbeek in het bestemmingsplan vast te leggen.

De beoogde uitbreiding van de camping omvat het realiseren van een tentenveld oostelijk van het bestaande kampeerterrein, waarmee het aantal kampeermiddelen maximaal 50 gaat bedragen, het inrichten en gebruik van het perceelsgedeelte ten zuiden van dit veld als recreatieveld en de aanleg van een parkeerterrein. Verder betreft het mogelijkheden om een bestaande open veldschuur en schuur te kunnen verbouwen tot 4 recreatieappartementen en een recreatieruimte. In ruil voor de recreatieappartementen zal een evenredig deel van de oppervlakte aan bestaande bebouwing moeten worden gesloopt. De recreatieruimte is bedoeld als een ondergeschikte horecavoorziening voor uitsluitend campinggasten.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding. Ten behoeve van een zorgvuldige landschappelijke inpassing van de uit te breiden camping is een algeheel beplantings- en beheerplan opgesteld. Om de uitvoering hiervan juridisch te borgen is dit plan als bijlage bij de regels gevoegd.

Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 12 november 2014 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder digitaal raadpleegbaar op http://ruimtelijkeplannen.groesbeek.nl/publicatie/ en www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0241.BPCranenburgse178-VSG1. Ook is het plan in te zien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1). Het loket is op werkdagen geopend van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Ten aanzien van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 13 november 2014 tot en met 24 december 2014.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt bij de raad, of een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, indien beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat beroep is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de cluster Ruimte, telefoonnummer 024 – 39 96 111.

Groesbeek, 11 november 2014

Naar boven