Logo Leidschendam-Voorburg
Vaststelling wijzigingsplan “Wilsveen 33”, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat zij het wijzigingsplan “Wilsveen 33” gewijzigd hebben vastgesteld, door toepassing te geven aan de wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het bestemmingsplan “Nieuwe Driemanspolder 2009”.

Plangebied

Het wijzigingsplan heeft betrekking op het perceel Wilsveen 33 te Leidschendam, kadastraal bekend als de gemeente Stompwijk, sectie D perceelnummer 1736. Het perceel ligt binnen het plangebied van het bestemmingsplan “Nieuwe Driemanspolder 2009”.

Inhoud wijzigingsplan

De agrarische bedrijfsactiviteiten op het perceel Wilsveen 33 zijn al geruime tijd beëindigd. De bedrijfswoning op het perceel is thans in gebruik als een burgerwoning waarbij hobbymatig nog enkele dieren worden gehouden. Voor het gewijzigd gebruik van het perceel, is een wijziging van de geldende agrarische bestemming nodig. In het bestemmingsplan “Nieuwe Driemanspolder 2009”, is ten behoeve van burgemeester en wethouders een wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.6 lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening opgenomen. Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om de bestemming 'Agrarisch' te wijzigen in de bestemming 'Wonen'. Het wijzigingsplan is het juridisch planologisch kader dat voorziet in de betreffende bestemmingswijziging.

Inzien wijzigingsplan

Het (gewijzigd) wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 14 november 2014 tot en met maandag 29 december 2014.

Beroep instellen

Er zijn geen zienswijzen tegen het wijzigingsplan ingediend. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen in de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde wijzigingsplan. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact opnemen met mevrouw R. Surie of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep bestemmingsplannen op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 12 november 2014

Naar boven