Logo Best
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Bochtverbreding Beatrixkanaal en Wilheminakanaal’, Best

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van 5 februari 2014 tot en met 18 maart 2014 op grond van artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Bochtverbreding Wilhelminakanaal en Beatrixkanaal’ ter inzage ligt. U kunt, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, het ontwerpbestemmingsplan ‘Bochtverbreding Beatrixkanaal en Wilheminakanaal’ inzien bij de receptie, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan in pdf beschikbaar via www.gemeentebest.nl >> projecten >> ‘Bochtverbreding Beatrixkanaal en Wilhelminakanaal’ en digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.bpBochtverbrkanaal-ON01.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld in het kader van groot onderhoud vaarwegen (Gova) om de verbreding van een aantal bochten in de belangrijkste vaarwegen te realiseren. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het verbreden van de oostelijke bocht ter hoogte van de kruising van het Beatrixkanaal met het Wilheminakanaal, gelegen in de gemeente Best. Doel van de voornoemde bochtverbreding is tweeledig. Enerzijds vinden werkzaamheden plaats in het kader van het groot onderhoud vaarwegen, anderzijds wil Rijkswaterstaat middels een bochtverbreding, naar de toekomst toe, een capaciteitstoename in voornoemde vaarwegen realiseren. Het plangebied is gelegen ter plaatse van de kruising van het Beatrixkanaal en het Wilheminakanaal ter hoogte van Batadorp.

Tijdens bovengenoemde periode kunt u een zienswijze indienen. Een zienswijze kan op twee manieren kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met mevr. mr. Jenny Crommentuijn via telefoonnummer 0499-360 911. Ook voor vragen kunt u bij haar terecht. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Best, 4 februari 2014

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven