Logo Sliedrecht
Vastgesteld bestemmingsplan Baanhoek-West, eerste partiële herziening, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 28 oktober 2014 het bestemmingsplan Baanhoek-West, eerste partiële herziening met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp02baanhoekwesth1-3001 gewijzigd heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal (ambtshalve) wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van zienswijzen’, behorende bij het raadsbesluit.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van de wijk Baanhoek-West, tussen de Sonate en de Ouverture, oostelijk begrensd door het kerk- annex schoolgebouw aan de Rondo. Daarnaast maakt een nog te realiseren appartementencomplex verder zuidelijk aan de Rondo deel uit van deze gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan.

Inhoud bestemmingsplan

De wijk Baanhoek-West is een wijk in ontwikkeling, waar circa 950 woningen, twee basisscholen, een kerk en een bedrijventerrein gerealiseerd worden. Ten behoeve van de verplichting om voor 1 juli 2013 te beschikken over actuele en digitaal raadpleegbare bestemmingsplannen, is op 26 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Baanhoek-West’ vastgesteld. Het bestemmingsplan is deels consoliderend en deels ontwikkelingsgericht van aard.

Gezien de huidige verkrampte woningmarkt heeft de ontwikkelaar aangegeven een aantal uitgangspunten voor de planvorming te willen hanteren die niet met het vigerend bestemmingsplan stroken, waardoor de woningen flexibeler en klantgerichter kunnen worden aangeboden en gerealiseerd. Op basis hiervan is besloten een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan op te stellen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 7 november 2014 tijdens kantooruren gedurende zes weken, dus tot en met 18 december 2014, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen

Het bestemmingsplan is daarnaast ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de terinzageligging van de besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven