Logo Amsterdam - West
Vaststelling bestemmingsplan Tetterode – Willem de Zwijgerlaan, Amsterdam-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan Tetterode Willem de Zwijgerlaan op 28 januari 2014 door de stadsdeelraad van stadsdeel West is vastgesteld. De stadsdeelraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf 6 februari 2014, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het Vergunningenloket van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1214BPSTD-VG01

Plangebied en doelstelling

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Tetterode – Willem de Zwijgerlaan’ maakt deel uit van een strook bedrijfspercelen in het zuidelijk deel van het bedrijventerrein ‘Landlust’. Onderhavig bestemmingsplan betreft het voormalig Tetterodeterrein aan de Willem de Zwijgerlaan 334-338.

Aanleiding van het voorliggende bestemmingsplan wordt gevormd door het voornemen om het gebouw aan de Willem de Zwijgerlaan 334-338 in de bestaande bebouwingscontouren te herontwikkelen ten behoeve van studentenhuisvesting, grootschalige detailhandel en een dienstencentrum.

Beroepsclausule

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen.

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ .

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, dan wel via het bovengenoemde digitaal loket. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 5 februari 2014

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West, Wnd. Secretaris, R. Thé

Voorzitter, M.M. Kuitenbrouwer

Naar boven