Logo Peel en Maas
Vrijstelling en maatwerkvoorschriften Pratwinkel 9 te Baarlo, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet Ruimtelijke Ordening (WRO), artikel 8.42 Wet milieubeheer (Wm) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat zij vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO hebben verleend en maatwerkvoorschriften ex artikel 8.42 Wm hebben opgelegd.

Inhoud vrijstelling en maatwerkvoorschriften

De vrijstelling voorziet in het gebruik van de locatie Pratwinkel 9 te Baarlo door een transportbedrijf. De Maatwerkvoorschriften voorzien in het opleggen van voorschriften met betrekking tot geluid op voornoemde locatie. De locatie Pratwinkel 9 betreft een voormalige agrarische bedrijfslocatie aan de rand van het bedrijventerrein “De Kieën”. Het transportbedrijf is reeds sinds medio 2007 ter plaatse aanwezig. Eerder in dit kader verleende vrijstellingen en maatwerkvoorschriften zijn echter vernietigd door de rechtbank. Het verlenen van vrijstelling is op basis van de vigerende Wet ruimtelijke ordening (Wro) niet mogelijk. Omdat het verzoek tot het verlenen van vrijstelling echter is ingediend vóór de inwerkingtreding van de Wro is, gelet op het gestelde in artikel 9.1.10 van de Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening, de eerdergenoemde WRO nog van toepassing en dient er alsnog een besluit genomen te worden op het verzoek om vrijstelling op basis van artikel 19, lid 1 WRO.

Inzien projectbesluit

Het projectbesluit, de maatwerkvoorschriften en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • De vrijstelling en de maatwerkvoorschriften zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • De papieren versie van de vrijstelling en de maatwerkvoorschriften liggen in het gemeentehuis, bij de publieksbalie ter inzage.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 6 november 2014 tot en met 17 december 2014.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpvrijstellingsbesluit en/of het ontwerp van de maatwerkvoorschriften hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vrijstellingsbesluit en de maatwerkvoorschriften. Beroep kunt u instellen bij de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het projectbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Roermond, sector Bestuursrecht. Voor het indienen ervan is griffierecht verschuldigd. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Rechtbank in Roermond, via tel. 0475 352 222.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met dhr. D. Langerak of een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

Panningen, 5 november 2014

Naar boven