Logo Amstelveen
Ontwerpbestemmingsplan 3e Herziening Wester-Amstel – Amstelzijde, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp bestemmingsplan “3e Herziening Wester-Amstel – Amstelzijde” (IDN: NL.IMRO.0362.03C-OW02).

Het bestemmingsplan is grotendeels een consoliderend plan met een paar ontwikkelingen:

  • Nieuwe weg parallel aan de Oranjebaan.

  • Nieuw hotel achter de percelen Amstelzijde 45 t/m 55.

  • Uitbreiding bedrijfsbebouwing op de Amstelzijde 15.

  • Uitbreiding terrassen op de kade.

  • Uitbreiden parkeervoorzieningen.

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd meer parkeerruimte te creëren aan de achterzijde van de Amstelzijde en het terrasoppervlak op de kade iets te vergroten. De nieuwe weg, parallel aan de Oranjebaan, die mede het nieuwe parkeerterrein zal ontsluiten, zorgt ervoor dat er minder verkeer op de Amstelzijde zal rijden.

Locatie

Het plangebied is gelegen in "Buurt over Ouderkerk", ligt in het oosten van Amstelveen grenzend aan de Amstel, ten noorden van de rijksweg A9, direct ten zuiden van de Oranjebaan.

Ter inzage:

Het ontwerp bestemmingsplan ligt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 6 november 2014.

Papier

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

Digitaal

U kunt het digitale bestemmingsplan "3e Herziening Wester-Amstel – Amstelzijde” raadplegen op:

Inloopavond

Tijdens de tervisielegging wordt een inloopavond georganiseerd waarbij u door medewerkers van de gemeente een toelichting krijgt op het nieuwe bestemmingsplan. Deze avond vindt plaats op maandag 17 november van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Paardenburg Lounge (dit is de zaal in de achtertuin van Paardenburg).

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende dit ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via www.amstelveen.nl.

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

gemeente Amstelveen, 5 november 2014

Naar boven