Logo Beverwijk
Ontwerpbesluit tot wijziging van de grens van het gezoneerde industrieterrein De Pijp, Kagerweg en Noordwijkermeer, Beverwijk

(artikel 41, lid 4 van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht).

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat een ontwerp van een besluit tot wijziging van de grens van het gezoneerde industrieterrein De Pijp, Kagerweg en Noordwijkermeer is opgesteld voor een gebied dat is gelegen nabij / rond het bedrijf Abeko b.v. en Fort Velsen aan de zuidwest zijde van het bedrijventerrein Kagerweg op de grens van De Pijp. De exacte situatie staat weergegeven op een ontwerptekening met het nummer 214-162.

Het bedrijf van Abeko b.v. ligt weliswaar op genoemd industrieterrein, maar net buiten de grens van het gezoneerde industrieterrein. Omdat Abeko b.v. niet op het gezoneerde industrieterrein ligt, moet bij een ruimtelijke ontwikkeling getoetst worden aan de geluidsproductie van het nabij gelegen gezoneerde industrieterrein, terwijl daarnaast de geluidsproductie van de inrichting van Abeko b.v. afzonderlijk bij de besluitvorming betrokken moet worden. Door het bedrijf binnen het gezoneerde industrieterrein te brengen wordt er voor gezorgd dat enkel nog de geluidsproductie van het gezoneerde industrieterrein moet worden beschouwd bij een ruimtelijke ontwikkeling.

Met het verleggen van de industrieterreingrens wordt ook Fort Velsen aan de Kanaalweg 2 binnen het industrieterrein gebracht, zodat alle activiteiten ten westen van de Kanaalweg op het gezoneerde industrieterrein komen te liggen. De woonbestemming bij Fort Velsen geniet dan geen extra bescherming meer, maar daar staat tegenover dat de bedrijven optimaal kunnen blijven produceren. Indien de (bestaande) woonbestemming niet binnen het gezoneerde industrieterrein gebracht zou worden dan is de bestemming woondoeleinden een beletsel voor de verlening van milieuvergunningen (omgevingsvergunningen) voor veel bedrijven op het gezoneerde industrieterrein, waardoor diverse bedrijfsactiviteiten vrijwel onmogelijk zouden worden.

Het ontwerpbesluit tot wijziging van de grens van het gezoneerde industrieterrein De Pijp, Kagerweg en Noordwijkermeer ligt ter visie gedurende 6 weken met ingang van vrijdag 7 november 2014 tot en met donderdag 18 december 2014.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kan een ieder zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beverwijk. Indien u dit schriftelijk doet is het adres:

Gemeenteraad van Beverwijk

Postbus 450

1940 AL Beverwijk

Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, team vergunningen. Telefoon 0251-256256. U kunt ook een afspraak maken. Vanzelfsprekend kunt u ook terecht bij de Milieudienst IJmond met vragen over het geluidgezoneerde industrieterrein.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode op werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk.

Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

NB. Het ontwerpbesluit is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “Beleid” en dan naar ruimtelijke plannen / milieuplannen.

Beverwijk, 5 november 2014.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven