Oproep van het Bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) aan inrichtingen die het betreft om gegevens aan te leveren in verband met het besluit van de Europese Commissie van 27 oktober 2014 (2014/746/EU) – Aanpassing lijst met sectoren blootgesteld aan risico op carbon leakage, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Op 27 oktober 2014 heeft de Europese Commissie de lijst met sectoren die zijn blootgesteld aan een significant risico op carbon leakage integraal herzien. De nieuwe lijst geldt voor de periode van 2015 tot en met 2019. Er zijn sectoren verwijderd van de lijst, maar er zijn ook sectoren toegevoegd. De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is voornemens de kosteloze toewijzing van broeikasemissierechten voor de inrichtingen die het aangaat te wijzigen.

Welke inrichtingen?

Het besluit heeft gevolgen voor inrichtingen of broeikasgasinstallaties die deelnemen aan het systeem van CO2-emissiehandel (EU ETS) en in de referentieperiode een of meerdere producten produceerden met een PRODCOM-code waarvan de carbon leakage-status wijzigt door het besluit 2014/746/EU.

Aanleveren gegevens voor extra toewijzing

Het Bestuur van de NEa verzoekt, gelet op artikel 43 van de Regeling handel in emissierechten, inrichtingen die voldoen aan de voorwaarden om binnen dertien weken na 6 november 2014, uiterlijk 5 februari 2015, de benodigde gegevens voor de berekening van de aangepaste toewijzing bij de NEa aan te leveren. U doet dit door een volledig nieuw datarapport aan te leveren. De NEa kan op aanvraag de laatste versie van het datarapport voor uw inrichting of installatie aanreiken. De gegevens moeten zijn geverifieerd door een verificateur die is geaccrediteerd voor de verificatie van emissieverslagen CO2 voor de in uw inrichting verrichte activiteiten. Stuurt u het formulier met het verificatierapport naar meldingen@emissieautoriteit.nl. Nadere informatie over de voorwaarden vindt u op www.emissieautoriteit.nl.

Het Bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit, namens deze, de Directeur Nederlandse Emissieautoriteit, M. Allessie

Naar boven