Logo Nieuwkoop
Ontwerpomgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen legalisatie beeldentuin t.o. Meije 300 te Zegveld, Nieuwkoop

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een omgevingsvergunning te verlenen voor het legaliseren van het gebruik van de gronden als beeldentuin en de aanleg van de daarbij behorende parkeerplaatsen, op het perceel gelegen in de gemeente Nieuwkoop, tegenover Meije 300 in Zegveld (registratienummer aanvraag: W-2011-0209). Het perceel is kadastraal bekend als gemeente: Nieuwkoop, sectie: C, nummer: 2032.

De afwijking van het bestemmingsplan is noodzakelijk omdat het gebruik van de beeldentuin en de aanleg van de bijbehorende parkeerplaatsen in strijd zijn met de ter plaatse geldende bestemming ‘Agrarisch met hoge natuurwaarden’.

De ontwerpverklaring van geen bedenkingen die het college van gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland heeft afgegeven op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 is integraal verwerkt in de ontwerpomgevingsvergunning.

Op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt de ontwerpomgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken met ingang van 6 november 2014 voor eenieder gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Nieuwkoop (voor openingstijden en adresgegevens zie www.nieuwkoop.nl).

De ontwerpbeschikking is tevens te bekijken/downloaden op de gemeentelijke website.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) hun zienswijze omtrent het verlenen van de afwijking kenbaar maken kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop, postbus 1, 2460 AA Ter Aar.

Naar boven