Logo Doetinchem
Vastgesteld bestemmingsplan Oude Wehlseweg 15 – 2014, Doetinchem

Vanaf donderdag 6 november 2014 ligt het bestemmingsplan Oude Wehlseweg 15 – 2014 zes weken ter inzage. U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Bij het raadplegen van deze bestanden hebt u een gml-viewer nodig. De tekst die u kunt plakken in de geopende viewer is:

http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen/NL.IMRO.0222.R39H080A-/NL.IMRO.0222.R39H080A-0002/ NL.IMRO.0222.R39H080A-0002.gml

Dit bestemmingsplan betreft het opnieuw bestemmen van een bijbehorend bouwwerk aan de Oude Wehlseweg 15 te Doetinchem. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van donderdag 25 september 2014. De wijziging is dat een zogenaamde ‘uitsterfregeling’ is toegevoegd voor het gebruik van het bijbehorend bouwwerk als woning.

Het raadsbesluit ligt ook ter inzage. Een belanghebbende kan binnen de gestelde termijn (t/m woensdag 17 december 2014) tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen. Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in principe in werking treedt daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel beroep als verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen.

Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via http://www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak/werkwijze_ruimtelijke_ordening/#4. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, tel. (0314) 377 377.

Naar boven