Logo Ameland
Intrekking reactieve aanwijzing inzake verleende omgevingsvergunning Slattendijksweg te Nes, Ameland

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland heeft op 5 februari 2013 de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een schuur voor het stallen van paarden aan de Slattendijksweg te Nes-Ameland, kadastraal bekend gemeente Nes, sectie F, nummer 152 (17-12-2014).

Reactieve aanwijzing

Op 12 maart 2013 hebben gedeputeerde staten van provincie Fryslân een aanwijzing gegeven dat het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor de bouw van een schuur aan de Slattendijksweg te Nes-Ameland niet in stand blijft.

Intrekking reactieve aanwijzing

Op 2 september 2014 (ontvangen 5 september 2014) hebben gedeputeerde staten van provincie Fryslân besloten deze reactieve aanwijzing in te trekken. Vanuit een oogpunt van provinciale belangen bestaat bij gedeputeerde staten geen bezwaar meer tegen de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning voor het bouwen van een schuur aan de Slattendijksweg te Nes-Ameland, nu de Verordening Romte 2014 in werking is getreden, waarin is bepaald dat in een ruimtelijk plan een regeling kan worden opgenomen voor het beperkt toestaan van schuilstallen.

Tegelijk met dit besluit hebben gedeputeerde staten van provincie Fryslân ook de in digitale vorm vastgestelde en beschikbaar gestelde aanwijzing ingetrokken en het intrekkingsbesluit langs elektronische weg beschikbaar gesteld onder planIDN: NL.IMRO.9921.INTREKRA2013Slattendijk-VA01.

Deze intrekking heeft tot gevolg dat het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor de Slattendijksweg alsnog wordt bekend gemaakt.

Beroep

Het besluit tot intrekking van de reactieve aanwijzing van gedeputeerde staten van provincie Fryslân en de verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen tot de datum die achter de vergunning vermeld staat ter inzage op het gemeentehuis. Tot uiterlijk deze datum kan door een belanghebbende, die tijdig een zienswijze heeft ingebracht en de belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen de omgevingsvergunning, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt de reactieve aanwijzing en vergunning met bijlagen ook vinden op www.ameland.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0519) 555 555.

Naar boven