Definitieve vergunning Process Laboratories Netherlands B.V. te Arnhem, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

MEDEDELING KERNENERGIEWET

Vanaf 6 november 2014 ligt tot en met 19 december 2014 de definitieve vergunning van Process Laboratories Netherlands B.V. ter inzage. Tot en met 19 december 2014 kan door belanghebbenden, die eerder een zienswijze hebben ingediend, beroep tegen de vergunning worden ingesteld.

Achtergrond van de vergunning

De vergunningaanvraag heeft betrekking op het gebruik van diverse ingekapselde radioactieve bronnen. Deze ingekapselde radioactieve bronnen worden gebruikt in niveau- en dichtheidsmeetapparatuur voor het testen van apparatuur en meetinstrumenten van derden ten behoeve van de winning van aardolie en aardgas. Voordat de ingekapselde radioactieve bron wordt ingebouwd in de testopstelling, is deze opgeslagen in een opslagruimte (bergplaats). Als de bronhouder in de meetopstelling is gemonteerd, wordt de ingekapselde radioactieve bron uit de opslagruimte gehaald en in de bronhouder gemonteerd. De meetapparatuur wordt als een vaste meetopstelling in de testlocatie gebruikt. Tussen de testen door blijft de ingekapselde radioactieve bron in de bronhouder in de testopstelling. Als de test afgelopen is, gaan de meetapparatuur en de ingekapselde radioactieve bron weer terug naar de leverancier.

De Minister van Economische Zaken is bevoegd om op deze vergunningaanvraag te beslissen.

Procedure

Op 15 mei 2014 is van Process Laboratories Netherlands B.V. een vergunningaanvraag op grond van de Kernenergiewet (Kew) ontvangen. Op verzoek van het bevoegd gezag is deze aanvraag op 13 juni 2014 door Process Laboratories Netherlands B.V. nog nader aangevuld.

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure doorlopen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Naar aanleiding van de aanvraag is op 30 juli 2014 op grond van artikel 29 van de Kernenergiewet en artikel 25 van het Besluit stralingsbescherming een ontwerpvergunning ter inzage gelegd.

Van 14 augustus 2014 tot en met 25 september 2014 is eenieder in de gelegenheid gesteld om zienswijzen over de ontwerpvergunning naar voren te brengen. Tot en met 25 september 2014 is één zienswijze ontvangen.

Definitieve vergunning

De Minister van Economische Zaken heeft bij besluit van 20 oktober 2014 de definitieve vergunning verleend en aan Process Laboratories Netherlands B.V. door middel van toezending bekendgemaakt.

De naar aanleiding van de ontwerpvergunning naar voren gebrachte zienswijze heeft niet geleid tot aanpassing van de voorschriften in de definitieve vergunning ten opzichte van het ontwerp daarvan.

Waar kunt u de definitieve vergunning inzien?

De vergunning en de overige relevante stukken liggen vanaf 6 november 2014 tot en met 19 december 2014 ter inzage op:

Stadhuis gemeente Arnhem

Klant Contact Centrum

Koningstraat 38

6811 DG Arnhem

Loket Bouwen Wonen en Leefomgeving (BWL)

De afspraak maakt u via telefoonnummer 0900 – 1809 of via www.arnhem.nl bij ‘afspraak’.

Openingstijden:

  • maandag van 12.00 uur tot 20.00 uur;

  • woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen tot en met 19 december 2014 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt als belanghebbende worden aangemerkt indien u rechtstreeks door het besluit in uw belangen wordt geraakt (artikel 1:2 Awb) en u eerder tijdig een zienswijze heeft ingebracht over het ontwerp van het besluit of indien redelijkerwijs niet aan u verweten kan worden eerder geen zienswijze daarover naar voren te hebben ingebracht. Ook kunt als belanghebbende worden aangemerkt als u bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij het nemen van dit besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht.

De vergunning treedt op 19 december 2014 in werking tenzij vóór deze datum een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het beroepschrift moet worden gemotiveerd en voorzien zijn van een naam, datum en het adres van de indiener.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon

070 – 426 44 26.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze kennisgeving nog vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij het Team stralingsbescherming, telefoon 088 – 602 55 49. Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan stralingsbescherming@RVO.nl onder vermelding van ‘vraag m.b.t. Zienswijze Process Laboratories Netherlands B.V. te Arnhem’.

Naar boven