Logo Boekel
Bestemmingsplan Zandhoek-Runstraat gewijzigd vastgesteld, Boekel

De gemeenteraad van Boekel heeft op 9 oktober 2014 het bestemmingsplan “Zandhoek-Runstraat” gewijzigd vastgesteld.

Beschrijving

Het plangebied wordt gevormd door de locaties Zandhoek 1B (voormalig kippenbedrijf Jorinbo) en Runstraat 4 (voormalige varkenshouderij) te Boekel met de omliggende agrarische gronden. Het plan regelt om de definitieve sanering en herbestemming van twee veehouderijen. Hierdoor wordt het mogelijk dat er een loonwerkbedrijf wordt verplaatst vanuit het woningbouwplan De Run naar dit plangebied. Enerzijds wordt daardoor de geuroverlast door beide veehouderijen op de omgeving weggenomen, anderzijds kan de woningbouwlocatie De Run tot ontwikkeling worden gebracht. Op de Runstraat 4 wordt een voormalig varkensbedrijf herbestemd voor passieve opslag.

Exploitatie

Aangezien het kostenverhaal is verzekerd middels een anterieure overeenkomst, is er geen exploitatieplan opgesteld.

Inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan “Zandhoek – Runstraat” en de bijhorende stukken van 6 november 2014 tot 18 december 2014 ter inzage liggen bij de Centrale balie op het gemeentehuis van Boekel tijdens kantooruren. U kunt het plan desgevraagd ook buiten kantooruren inzien. Het bestemmingsplan is ook raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. (IDN-code: NL.IMRO.0755.BPHBGZandhkrunstr-VA01)

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2.500 EA in Den Haag, door diegene die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om (tijdig) zienswijzen in te brengen. Tegen de gewijzigde onderdelen van het plan kan door een ieder nog beroep worden ingesteld.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan de dag dat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven