Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan “Kollumerpomp”, Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Kollumerpomp” vanaf donderdag 6 november 2014 ter inzage ligt.

De gemeente Kollumerland c.a. is bezig met het actualiseren van haar bestemmingsplannen. Voor het dorp Kollumerpomp gelden er op dit moment 4 verschillende bestemmingsplannen. Met het ontwerp bestemmingsplan “Kollumerpomp” worden deze bestemmingsplannen geheel of gedeeltelijk vervangen door één nieuw bestemmingsplan, afgestemd op actueel gemeentelijk beleid.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft globaal betrekking op de bebouwde kom van Kollumerpomp. Het plangebied betreft het gebied gelegen tussen Foijingaweg nummer 1/6 tot en met Foijingaweg 102 / hoek Brongersmaweg.

Er zijn enkele wijzigingen ontstaan met plangrenzen, dit heeft te maken met het bestemmingsplan “Buitengebied 2012”, welke op 17 oktober 2013 is vastgesteld. Een aantal percelen waren voorheen opgenomen in bestemmingsplan “Buitengebied”, maar zijn nu toegevoegd aan het ontwerp bestemmingsplan “Kollumerpomp”, omdat deze percelen beter aansluiten bij het bestemmingsplan voor de dorpskern.

Het plan voorziet in een wijzigingsbevoegdheid voor de bouw van drie woningen aansluitend aan de bestaande bebouwing aan de Meester Visserstraat te Kollumerpomp. Voor het overige is het bestemmingsplan afgestemd op de huidige situatie van de percelen en het gebruik daarvan.

Inzage ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 6 november 2014 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.kollumerland.nl, bij informatie over ‘wonen en leven’ / ‘wonen en omgeving’ / ‘ruimtelijke plannen’. Ook is het plan met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen op het webadres:

http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0079.BpKollumerpomp13-Ow01

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Wilt u buiten openingstijden het plan inzien of mondeling een zienswijze indienen dan kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, cluster Omgevingsbeleid.

Naar boven