Logo Harderwijk
Ontwerpbestemmingsplan Tweelingstad – Bedrijvenpark Sypel, Harderwijk

Het ontwerpbestemmingsplan Tweelingstad – Bedrijvenpark Sypel biedt een actueel ruimtelijk kader waarin een balans gezocht tussen enerzijds het creëren van voldoende mogelijkheden om de woon- en werkomgeving en openbare ruimte flexibel in te richten en anderzijds het bieden van voldoende rechtszekerheid ten behoeve van de handhaving van bestaande gebruik- en bouwrechten. De planregeling is vooral gericht op het handhaven van de bestaande situatie waarbij, ten opzichte van het huidige bestemmingsplan, een bredere bedrijfsinvulling van de percelen mogelijk wordt gemaakt. Daarbij wordt op het braakliggende terrein op de hoek Deventerweg-spoorlijn verschillende functies mogelijk gemaakt, zoals kantoren, bedrijven en perifere detailhandel (al dan niet in combinatie met elkaar).

Het bestemmingsplangebied wordt begrensd door de spoorlijn Amersfoort-Zwolle, de Deventerweg, de Boerhaavelaan en de Graaf Ottolaan.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 6 november gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of digitaal een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: afd. Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411911.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00092-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans) of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannentweelingstad.

Naar boven