Logo Raalte
Ontwerpbestemmingsplan ‘Raalte Kern, omgeving Schapenstraat (ALDI)’, Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 6 november 2014 tot en met woensdag 17 december 2014 in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte ter inzage ligt:

  • het ontwerp bestemmingsplan ‘Raalte Kern, omgeving Schapenstraat (ALDI)’ met bijbehorende stukken.

Het plangebied is gelegen aan de Molenhof 30 te Raalte en betreft het huidige winkelpand van de Aldi, de drie percelen van de leegstaande panden aan de Schapenstraat 18, 20 en 22 en een perceel met daarop bedrijfsbebouwing aan de Molenhof 1.

Het ontwerp bestemmingsplan is elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Raalte www.raalte.nl als ook onder de link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20140006-0001. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://raalte.gemeentedocumenten.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BP20140006/NL.IMRO.0177.BP20140006-0001.

Het bestemmingsplan maakt het vergroten van het gebouw richting de Schapenstraat mogelijk. Hiermee wordt het brutovloeroppervlak van het winkelpand uitgebreid tot 1.186 m2 (exclusief laad- en losplaats) waarvan 896 m2 winkelvloeroppervlak. Boven het uit te breiden winkelpand worden 7 appartementen gerealiseerd in het middeldure/ dure (huur)segment. Daarnaast worden ter plaatse van de Molenhof 1 enkele extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Om de gewenste ontwikkeling te kunnen realiseren wordt een drietal panden en enige bedrijfsbebouwing langs de Molenhof gesloopt. Hiertoe zal de bestemming ‘Wonen’ worden gewijzigd naar een centrumbestemming. Ter plaatse van de nieuwe parkeerplaatsen wordt de bestemming ‘Bedrijf’ gewijzigd naar ‘Verkeer – Verblijfsgebied’.

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan kan een belanghebbende naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van de gemeente Raalte, postbus 140, 8100 AC Raalte.

Een mondelinge zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingebracht via het team Ruimte. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt, telefoon (0572) 347 799. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Informatieavond

Op 12 november wordt van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond over het bestemmingsplan georganiseerd in de Leeren Lampe. Belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt binnenlopen op een voor u gunstig tijdstip. Er zal geen plenaire presentatie worden gegeven.

Naar boven