Logo Noordwijk
Kennisgeving tervisielegging ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied ‘Achterweg 12/12A, Noordwijk

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied ‘Achterweg 12/12A’ met ingang van 6 november 2014 gedurende zes weken (derhalve tot en met 17 december 2014) voor een ieder ter inzage ligt.

Doel van het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied ten aanzien van de percelen Achterweg 12 (sectie H nr. 1143) en Achterweg 12A (sectie H nr. 773) Met de herziening van het genoemde ontwerpbestemmingsplan wordt een planologische verankering beoogd van een verzoek om toepassing van de Ruimte-voor-Ruimte regeling. Deze regeling voorziet in de sloop van al dan niet voormalige bedrijfsgebouwen waar tegenover ter compensatie staat de bouw van één of meerdere burgerwoningen.

Het onderhavige ontwerpbestemmingsplan voorziet in:

  • 1e: het wegnemen van de agrarische bouwmogelijkheden op het perceel Achterweg 12A;

  • 2e: het herbestemmen van de bestaande agrarische bedrijfswoning Achterweg 12 tot burgerwoning.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied ‘Achterweg 12/12A’ ligt met ingang van donderdag 6 november 2014 tot en met woensdag 17 december 2014 voor een ieder ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan raadplegen:

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0575.BPAchterweg-ON01;

  • via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl op de homepage onder gemeentelijke informatie klikt u op de button `wonen’- ‘woonomgeving’- ‘bestemmingsplannen’ – ‘actueel nieuws bestemmingsplannen’;

  • bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42.

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze (mondeling of bij voorkeur schriftelijk) met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG te Noordwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met dhr. D. van Leeuwen via T (071) 36 60 275.

5 november 2014

Burgemeester en wethouders van Noordwijk

Naar boven