Logo Almelo
Bestemmingsplan Eiveko, Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 28 oktober 2014 het volgende bestemmingsplan vastgesteld:

Om de bouw van 23 vrijstaande woningen, 8 twee-onder-een kap woningen en 6 kavels voor wonen/werken aan de noordzijde van de dorpskern Bornerbroek mogelijk te maken heeft de raad op 17 september 2013 het bestemmingsplan Eiveko (NL.IMRO.0141.BP00028.0401) vastgesteld. Het plangebied betreft de straat Keeriet en de percelen aan de Wolbes Landen 1 en 1F t/m 1L, ten noorden van de kern van Bornerbroek. Grenzend ten zuiden aan het bestaande bedrijventerrein Wolbes Landen, ten westen en noorden aan weiland en ten oosten aan de Wolbes Landen. Hiertegen is beroep aangetekend bij de Raad van State. Bij uitspraak van 11 juni 2014 is het bestemmingsplan Eiveko deels vernietigd vanwege een motiveringsgebrek. De Raad van State heeft de gemeenteraad opgedragen een nieuw besluit te nemen. De gemeenteraad heeft het motiveringsgebrek hersteld door het bestemmingsplan Eiveko (NL.IMRO.0141.BP00028.0402) vast te stellen. Daarbij is besloten geen toepassing te geven aan afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Er heeft geen wijziging van de regels en/of verbeelding plaatsgevonden ten opzichte van het eerder door de raad op 17 september 2013 vastgestelde bestemmingsplan Eiveko. Het motiveringsgebrek betreft een wijziging van de geluidparagraaf in de toelichting van het bestemmingsplan.

Inzien van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Eiveko (NL.IMRO.0141.BP00028.0402), het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 november 2014 tot en met 16 december 2014 ter inzage:

  • Bij het Klantencontactcentrum (KCC), Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 – 12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00 – 16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00 – 19.00 uur (do).;

  • Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep vaststelling

Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn van ter inzage legging een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan Eiveko bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Naar boven