Logo Smallingerland
Ontwerpwijzigingsplan ‘Drachten – Perceel naast het Zuid 39’, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan 'Drachten – Perceel naast het Zuid 39' vanaf vrijdag 31 oktober 2014 ter inzage ligt ten behoeve van zienswijzen.

Doel van het plan

De eigenaar van een perceel aan Het Zuid te Drachten, kadastraal bekend Drachten, sectie D nummer 2550, heeft de gemeente Smallingerland verzocht planologische medewerking te verlenen aan de nieuwbouw van een woning, evt. in combinatie met werken, op (een deel) van het genoemde perceel.

Deze ontwikkeling is op basis van het geldende bestemmingsplan niet zonder meer mogelijk. In het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2013” is voor het perceel tussen Het Zuid 39 en 41 een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, die het mogelijk maakt om een woning, evt. in combinatie met werken, op te richten. De gemeente Smallingerland heeft aangegeven gebruik te willen maken van deze wijzigingsbevoegdheid om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken.

Bekijken

Het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage:

Reageren

Gedurende de reactietermijn van vrijdag 31 oktober 2014 tot en met donderdag 11 december 2014 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: het college van burgemeester en wethouders van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het wijzigingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

Ont/EdH

Naar boven