Logo Amstelveen
Ontwerp bestemmingsplan ‘2e Herziening Amsterdamse Bos-Woonschepen’, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend, dat:

  • Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in procedure wordt gebracht het ontwerp bestemmingsplan ‘2e Herziening Amsterdamse Bos – Woonschepen (IDN: NL.IMRO.0362.04B-OW01).

Bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan bevat een verbeelding, planregels en een toelichting. In de Ringvaart van de Haarlemmermeer, direct ten noorden van de A9 en aan de westrand van het Amsterdamse Bos, liggen al sinds lange tijd een aantal woonschepen. De aanleiding om de een bestemmingsplan op te stellen is een uitspraak van de Raad van State (21 mei 2008) waaruit blijkt dat de woonschepen een bescherming op grond van het overgangsrecht genieten.

Samenhangende producten

In samenhang met het ontwerp bestemmingsplan ‘2e Herziening Amsterdamse Bos’ wordt tevens een ontwerp woonschepenverordening voorbereid. De Woonschepenverordening bevat regels over het gebruik van het openbaar water in de gemeente Amstelveen en is de actuele administratie voor zover het de aantallen ligplaatsen en ligplaatsvergunningen betreft. Dit document ligt tegelijkertijd met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage voor inspraak.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp Woonschepenverordening liggen met ingang van 6 november 2014 tot en met 17 december 2014 inzage.

Digitaal

U kunt het digitale ontwerp bestemmingsplan ‘2e Herziening Amsterdamse Bos – Woonschepen’ raadplegen op de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl identificatiecode: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.04B-OW01 en op de gemeentelijke website onder: wonen – leven, bestemmingsplannen-structuurvisies, of onder http://ro0362.ropubliceer.nl/.

Papier

Het papieren ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken, alsmede het papieren ontwerp Woonschepenverordening liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende dit ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen. De concept verordening ligt ter inzage voor inspraak.

Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via www.amstelveen.nl.

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

gemeente Amstelveen, 5 november 2014

Naar boven