Logo Drenthe
Kennisgeving m.e.r.-beoordeling inzake aanvraag om uitbreiding zandwinning te Nijensleek, Drenthe

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij een beslissing hebben genomen op de op 9 september 2014 ontvangen aanmeldingsnotitie van G. Hellinga B.V. te Steenwijk, in verband met het voornemen tot uitbreiding van de zandwinning te Nijensleek in de gemeente Westerveld.

De aanmeldingsnotitie is ingediend omdat de beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 16.1, van het Besluit milieueffectrapportage. Dat betekent dat het bevoegd gezag moet beoordelen of er een milieueffectrapport moet worden gemaakt met het oog op het voornemen tot uitbreiding van de zandwinning.

Op grond van de kenmerken van de activiteit, de plaats van de activiteit en de kenmerken van het potentiële effect van de activiteit is besloten dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kunnen zijn. Dit betekent dat gedeputeerde staten het niet noodzakelijk achten dat er een Milieueffectrapport (MER) wordt opgesteld.

De kennisgeving en de beslissing liggen van 5 november 2014 tot en met 12 december 2014 ter inzage bij de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen.

U kunt de tekst van de beoordeling ook digitaal inzien op www.provincie.drenthe.nl/actueel/bekendmakingen.

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep kunnen instellen tegen het voorbereidingsbesluit, kunnen zij hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in de procedure omtrent verlening van de gevraagde uitbreidingsvergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

Desgewenst kan informatie over het besluit worden verkregen bij het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de provincie Drenthe, telefoonnummer (0592) 36 58 61 of (0592) 36 51 14.

Naar boven