BEKENDMAKING Verkeersbesluit instellen parkeerschijfzone (blauwe zone) op parking Plus-winkel aan Keipad (Weegbrugweg) te Breskens
Logo Sluis
V erkeersbesluit instellen parkeerschijfzone (blauwe zone)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis maken bekend dat zij op het parkeerterrein gelegen achter de Plus-winkel, aan de Weegbrugweg te Breskens de volgende verkeersmaatregel gaan instellen.
Gebleken is dat er op het parkeerterrein sprake is van hinderlijk lang-parkeren waardoor er minder parkeerruimte beschikbaar is bij het winkelcomplex en er weinig doorstroming van het verkeer is. Dit legt een grotere parkeerdruk op de directe omgeving.
Als oplossing hiervoor is gedacht aan het instellen van parkeerschijfzone (een zogenoemde blauwe zone), met verplicht gebruikmaken van een parkeerschijf. Op 14 augustus 2014 is besloten om bij wijze van proef een tijdelijke verkeersmaatregel te nemen voor het instellen van een parkeerschijfzone op vorengenoemde locatie. Die maatregel is per 28 augustus 2014 uitgevoerd en ingegaan. Na enige tijd voor gewenning is bezien of er verandering zijn waar te nemen in het parkeergedrag aldaar. Uit de evaluatie van de maatregel komt naar voren dat deze verkeersmaatregel het gewenste effect heeft en dat er aanleiding is om hiervoor een definitief verkeersbesluit te nemen.
De doelstelling van de maatregel is om de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Het verkeersbesluit strekt tot bescherming van het verkeersbelang "het instandhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan".
De maatregel wordt uitgevoerd door het plaatsen van verkeersborden (volgens model E-10 en E-11 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990)(R.V.V.-1990) nabij de in- en uitrit van het parkeerterrein en door het aanbrengen van blauwe belijning bij de parkeerstroken;
Deze bekendmaking inclusief de situatietekening en het ontwerp-verkeersbesluit liggen met ingang van 5 november 2014 zes weken ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 08.30 uur tot 16.00 uur. De stukken staan ook vermeld op de gemeentelijke website: www.gemeentesluis.nl.
Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk bezwaren worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan Burgemeester en Wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.
Oostburg, 5 november 2014
Hoogachtend,
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,
Naar boven