Logo Lelystad
Ontwerpbestemmingsplan Bataviakwartier, Lelystad

Het college van de gemeente Lelystad maakt bekend dat de gemeenteraad van plan is het bestemmingsplan Bataviakwartier vast te stellen.

De begrenzing van het plangebied is gebaseerd op het geldende bestemmingsplan Museumkwartier. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de N302 en aan de westzijde door het Markermeer (Oostvaardersdiep). De zuidzijde wordt begrensd door de VOCweg en de Museumweg en aan de oostzijde door de Houtribweg.

Het plan heeft ten doel het geldende bestemmingsplan Museumkwartier te actualiseren. In het plan zijn geen nieuwe planologische ontwikkelingen ten opzichte van het geldende bestemmingsplan opgenomen. Met deze herziening wordt voldaan aan verschillende landelijke doelstellingen op het gebied van actualisering, standaardisering en digitalisering van bestemmingsplannen. Het plan is, voor zover het conserverend karakter dit toelaat, zoveel mogelijk opgezet volgens de in Lelystad gehanteerde systematiek van globaal en flexibel bestemmen.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 30 oktober 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 2. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze mogelijkheid wordt ook in de hal van het Stadhuis geboden.

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 91, 8200 AB Lelystad. Voorts bestaat tijdens deze termijn de mogelijkheid een mondelinge zienswijze te geven. Hiertoe dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Dienstverlening, telefoonnummer 140320.

Naar boven