Logo Almere
Vastgesteld uitwerkingsplan Almere Poort – Olympiakwartier 1e fase, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in hun vergadering van 21 oktober 2014 het uitwerkingsplan ‘Almere Poort – Olympiakwartier 1e fase’ gewijzigd hebben vastgesteld. Het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 3 november 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met 15 december 2014).

Wat houdt het plan in?

In het bestemmingsplan ‘Almere Poort’ 2007 is al bepaald dat het gebied Olympiakwartier (samen met Europakwartier) het toekomstig centrum van Almere Poort zal gaan vormen. Het gebied bevat bovenwijkse functies zoals het stadsdeelcentrum, een trein- en busstation en een aantal gemeenschappelijke voorzieningen. Omdat in 2007 nog geen concrete invulling bekend was, is op het gebied een ‘uit te werken’ bestemming gelegd. Dit uitwerkingsplan betreft de 1e fase van die nadere uitwerking voor het gebied Olympiakwartier. Het plan maakt de realisatie van het retailpark met thematische detailhandel, leisure en horeca en het zwembad met sporthallen planologisch mogelijk en het legt tegelijk de planologische regels voor het bestaande topsportcentrum vast.

Tegen het ontwerp uitwerkingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn zienswijzen bij het college ingediend. Daarnaast heeft het college bij de vaststelling ook zelf nog wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 3 november tot en met 15 december 2014 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift uitwerkingsplan ‘Almere Poort – Olympiakwartier 1e fase’. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adres als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers in de centrale hal van het stadhuis. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

  • maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

  • donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in pdf in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure. Aan de pdf-versie zijn echter geen rechten te ontlenen. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij een van de medewerkers in de centrale hal van het stadhuis.

Naar boven