Gemeente Spijkenisse: Ter inzage gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Park Waterrijk I’
Logo Spijkenisse
Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening.
De raad van de gemeente Spijkenisse heeft op 15 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Park Waterrijk I’ gewijzigd vastgesteld.
Inhoud
Het bestemmingsplan maakt de bouw van 18 woningen mogelijk.
Plangebied
Het plangebied omvat in hoofdzaak een gebied ten oosten van de dorpskern Hekelingen dat in het oosten grenst aan de Toldijk, in het noorden aan Den Hoek en in het westen aan de D. de Koninglaan. In het zuiden (agrarisch gebied) wordt het plangebied begrensd door de denkbeeldige lijn ten zuiden van de woningen D. de Koninglaan 10 en de Toldijk 7.
Planfase
Gewijzigd vastgesteld.
Wijzigingen
In de regels behorende bij het ontwerpbestemmingsplan zijn in artikel 7.2.1 de maximale afmetingen van de te bouwen woningen opgenomen, alsmede de minimale afstanden die moeten worden aangehouden tot de zijdelingse perceelsgrens. Bij het woningtype ‘aaneengebouwd’ heeft de gemeenteraad twee wijzigingen doorgevoerd, t.w.
  • 1.
    de maximale afmetingen zijn gewijzigd van 6x12 m naar 7,2x12 m, en
  • 2.
    de minimale afstand tot de zijdelings perceelgrens is gewijzigd van 3 m naar 1,2 m.
De aangepaste maten vormen geen aanpassing in de opzet van het woningbouwplan maar een correctie van een onjuist opgenomen maatvoering.
Plannummer
NL.IMRO.0612.BP00049-3001
Inzage
U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken van 29 oktober 2014 tot 11 december 2014 inzien:
Reacties
Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.
Inwerkingtreding
Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven