Logo Oegstgeest
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oegstgeest aan de Rijn’, Oegstgeest

NL.IMRO.0579.OegstgeestadRijn-ON01

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Oegstgeest aan de Rijn' gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan geeft de kaders voor de ontwikkeling van de woonwijk Oegstgeest aan de Rijn. Dit plangebied wordt begrensd door de A44 aan de oostzijde, het biosciencepark en de N206 aan de zuidzijde, de Oude Rijn aan de westzijde en de Rijnzichtweg aan de noordzijde. Dit bestemmingsplan neemt de bestaande ontwikkelingsmogelijkheden uit het thans vigerende bestemmingsplan over en voorziet de ontwikkeling voor een groot deel van een directe bouwtitel.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Oegstgeest aan de Rijn’ heeft van 5 juni 2014 tot en met 16 juli 2014 gedurende 6 weken ter inzage gelegen voor inspraak. Gedurende deze periode zijn 26 inspraakreacties en 7 overlegreacties ontvangen. De inspraak en overlegreacties zijn samengevat en beantwoord in de Nota beantwoording Inspraak en Overlegreacties.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van donderdag 30 oktober 2014 tot en met woensdag 10 december 2014 ter inzage. De stukken zijn op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

De stukken zijn digitaal beschikbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is te vinden onder identificatienummer NL.IMRO.0579.Oegstgeestadrijn-ON01.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan in PDF-formaat beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest (www.oegstgeest.nl) via de rubriek 'Inwoners', 'Bestemmingsplannen' onder 'Nu ter inzage'.

Meer informatie is verkrijgbaar bij het team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.

Gedurende de ter inzagetermijn kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp mondeling of schriftelijk kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Oegstgeest, postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

U kunt uw zienswijze mondeling kenbaar maken bij de raadscommissie van 13 november 2014. Hiervoor dient u zich aan te melden, dat kan tot donderdag 13 november 2014 om 12.00 uur, bij de griffier van de gemeente Oegstgeest via het telefoonnummer 14071.

Naar boven