Logo Terneuzen
Wet milieubeheer, bestemmingsplan Axelse Vlakte, Finlandweg in Westdorpe, Terneuzen

Notitie reikwijdte & detailniveau planMER

Bestemmingsplan Axelse Vlakte, Finlandweg in Westdorpe

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat op grond van artikel 7.9, lid 1 en 7.11 van de Wet milieubeheer de Notitie reikwijdte & detailniveau ter inzage ligt die is opgesteld ten behoeve van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Axelse Vlakte, Finlandweg in Westdorpe.

Doelstelling

Sloop- en milieuconcern Beelen is voornemens om een afvalverwerkingsbedrijf te realiseren aan de Finlandweg in Westdorpe. Het daarvoor op te stellen bestemmingsplan heeft tot doel deze bedrijfsvestiging planologisch mogelijk te maken. Het plan maakt m.e.r.-plichtige activiteiten mogelijk. Met het oog hierop wordt voor dit bestemmingsplan een planMER opgesteld.

Notitie reikwijdte & detailniveau en plan MER

De Notitie reikwijdte & detailniveau is de eerste stap in de procedure voor de planMER. In de notitie wordt aangegeven welke milieuaspecten in het planMER worden onderzocht (reikwijdte) en in welke mate dat gebeurd (detailniveau).

De notitie wordt voorgelegd aan betrokken overheidsinstanties. De Commissie m.e.r. wordt in deze fase niet om advies gevraagd. Alle zienswijzen, reacties en adviezen zullen wij beoordelen en verwerken in een advies reikwijdte & detailniveau. In het advies wordt aangegeven welke informatie het planMER uiteindelijk moet bevatten. Te zijner tijd worden het ontwerp planMER en ontwerp bestemmingsplan tegelijkertijd ter inzage gelegd.

Hoe kunt u reageren op de notitie?

De Notitie reikwijdte & detailniveau is van 30 oktober 2014 tot en met 10 december 2014 digitaal te raadplegen bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestiging Markt 1 in Axel. De openingstijden van de publieksbalies zijn van maandag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur.

De Notitie reikwijdte & detailniveau is ook integraal te raadplegen via de website: http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het College van burgemeester en Wethouders van de gemeente Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, naar voren worden gebracht bij de heer L. van Immerseel, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000) van het team Planvorming. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Tevens is het mogelijk om uw zienswijze schriftelijk via het e-mailadres wro@terneuzen.nl kenbaar te maken.

Terneuzen, woensdag 29 oktober 2014

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA

burgemeester, J.A.H. Lonink

Naar boven