Logo Venray
Bestemmingsplan Wanssum en Blitterswijck (voorontwerpplan), Venray

Burgemeester en Wethouders van Venray hebben op 15 juli 2014 ingestemd met het voorontwerp-bestemmingsplan:

De plannen hebben betrekking op het actualiseren van de vigerende bestemmingsplannen voor de dorpen Blitterswijck en Wanssum.

De actualisatie van de plannen van deze dorpen is reeds eerder opgestart. De ontwerpbestemmingsplannen hebben voor Blitterswijck in oktober 2012 en voor Wanssum in februari 2013 al ter inzage gelegen. Echter, is gebleken dat op bepaalde grote percelen binnen deze dorpen nieuwbouw van woningen in alle woningtypen rechtstreeks is toegelaten.

Het is om meerdere redenen niet wenselijk om deze woningbouw-mogelijkheden in de te actualiseren plannen over te nemen. Op grond van de door de raad vastgestelde Kadernotitie Wonen is namelijk vastgesteld dat het aanbod aan woningbouw, samen met de nog onbenutte bouwtitels, de behoefte ruimschoots overstijgt. Wanneer deze woningbouwmogelijkheden wegbestemd worden, zoals in de eerder in procedure gebrachte ontwerp bestemmingsplannen het geval was, ontstaat er kans op planschade.

Het college van burgemeester en Wethouders heeft derhalve op 14 mei 2013 besloten de lopende bestemmingsplanprocedures te stoppen en deze opnieuw te starten, met de ter inzage legging van een voorontwerp-bestemmingsplan Blitterswijck en Wanssum. In deze voorontwerp bestemmingsplannen zijn de bouwmogelijkheden voor nieuwe woningen, zoals deze in de geldende plannen zaten, vervallen.

Met deze algemene bekendmaking wordt aan belanghebbenden de gelegenheid geboden om binnen 9 maanden na ter inzage legging van de voorontwerp bestemmingsplannen een omgevingsvergunning aan te vragen voor het bouwen van een woning op een perceel waar in het geldende bestemmingsplan een woningbouwmogelijkheid op zit. Na deze periode zal voor beide dorpen het ontwerpbestemmingsplan in procedure worden gebracht.

De termijn waarbinnen een ontvankelijke aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning op grond van het ter plaatse geldende bestemmingsplan dient te zijn ingediend, loopt van 25 juli 2014 t/m 24 april 2015.

Binnen de genoemde termijn zijn de voorontwerp bestemmingsplannen en de hier bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage in het klantencontactcentrum gemeentehuis van Venray. Gemeente Venray werkt op afspraak. Voor de inzage adviseren we u vooraf telefonisch een afspraak te maken. De stukken liggen voor u klaar op de gewenste datum en tijdstip. Er is dan ook iemand beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het klantencontactcenter Venray via telefoonnummer 0478-523333.

Daarnaast zijn de stukken beschikbaar gesteld en verbeeld op www.venray.nl > Actueel > Stukken ter inzage. Hier vindt u de directe links naar de bestanden. Tevens kunt u de voorontwerp bestemmingsplannen raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op het gemeentehuis (digitaal en op papier).

Venray, d.d. 6 november 2014

Naar boven