Logo Hardinxveld-Giessendam
Ontwerpbestemmingsplan “De Blauwe Zoom – Woongebied”, ontwerpexploitatieplan “De Blauwe Zoom – Woongebied” en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden maximaal toegestane geluidsbelasting De Blauwe Zoom, Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt bekend dat voor het woongebied De Blauwe Zoom in Hardinxveld-Giessendam een bestemmingsplan in procedure wordt gebracht. Voor een deel van het plangebied dient naast een bestemmingsplan ook een exploitatieplan te worden vastgesteld.

Ontwerpbestemmingsplan “De Blauwe Zoom-Woongebied”

Ter uitvoering van artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbestemmingsplan “De Blauwe Zoom – Woongebied”, met de daarbij behorende stukken, ter inzage (planid-nummer: NL.IMRO.0523.BP2013DBZWONEN-DO01).

Het bestemmingsplan vormt het juridisch-planologisch kader voor de ontwikkeling van de woonwijk De Blauwe Zoom in Hardinxveld-Giessendam.

Het plangebied wordt in globale zin begrensd door de Schapedrift, de Jonathan, Buitendams en de Zwijnskade.

De totale planontwikkeling voorziet in de bouw van circa 600 woningen. In het bestemmingsplan is voor het oostelijk deel van het plangebied een globale woonbestemming opgenomen.

Voor het westelijk deel van het plangebied is een agrarische bestemming met een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. De wijzigingsbevoegdheid maakt het mogelijk om deze gronden op termijn alsnog tot woningbouw te ontwikkelen.

Ook wordt in het bestemmingsplan o.a. de uitbreiding van het kerkgebouw op het perceel Buitendams 384 gefaciliteerd en de herontwikkeling van de gronden gelegen ten zuiden van het Zwaluwpad en ten noorden van de percelen Buitendams 366-378. De herontwikkeling bestaat uit de sloop van de bestaande opstallen en nieuwbouw van circa 18 woningen.

Bovendien wordt in het bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen van een (al dan niet zelfstandige) horecafunctie bij sporthal De Appelgaard.

Ontwerpexploitatieplan “De Blauwe Zoom-Woongebied”

Ingevolge artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpexploitatieplan “De Blauwe Zoom-Woongebied” met de daarbij behorende stukken ter inzage (planid-nummer: NL.IMRO.0523.EPDBZ2012-DO01). Het ontwerpexploitatieplan heeft betrekking op dat deel van het plangebied waaraan de bestemming “Woongebied” is toegekend, met uitzondering van de gronden met de bestemming “Woongebied” gelegen ten zuiden van het Zwaluwpad en ten noorden van Buitendams.

Het exploitatieplan vormt het juridisch kader voor het kostenverhaal en de gewenste ruimtelijke kwaliteit.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden

Het voornemen bestaat om met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere waarden vast te stellen voor de maximaal toegestane geluidsbelasting.

De hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai zijn noodzakelijk om de bouw van woningen in het woongebied De Blauwe Zoom mogelijk te maken.

Ter inzagelegging

Alle stukken liggen met ingang van 30 oktober 2014 tot en met woensdag 10 december 2014, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam en zijn te raadplegen op de gemeentelijke website: www.hardinxveld-giessendam.nl (Actueel > Ter inzage).

Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheid indienen zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken.

Voor wat betreft het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden dienen schriftelijke zienswijzen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpexploitatieplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge zienswijze bij de gemeenteraad is mogelijk tijdens De Ontmoeting van 20 november 2014. Indien u hiervan gebruik wenst te maken wordt u gevraagd om dit uiterlijk 19 november 2014 te melden bij de griffie (tel. 14 0184 of per mail griffie@gemhg.nl).

Bent u op genoemde datum niet in de gelegenheid en wenst u toch een mondelinge zienswijze in te dienen, dan kan dit ook bij de heer G. Nieuwenhuis van de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Ondersteuning. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (tel. 14 0184) of mailen (gnieuwenhuis@gemhg.nl).

Zaaknr: HG 13223

Documentnr. GemHG/Intern/16624

Naar boven