Kennisgeving Station Rilland, Ministerie van Economische Zaken

Voornemen om een rijksinpassingsplan op te stellen

Waarom dit voornemen?

De beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, TenneT TSO BV, wil een schakelbaar hoogspanningsstation bouwen bij Rilland, met bijbehorende verbindingen en voorzieningen.

Dit station is nodig om een robuuste koppeling met België mogelijk te maken, met een grotere leveringszekerheid en beschikbaarheid bij calamiteiten en/of onderhoud. Hiermee wordt invulling gegeven aan de Europese doelstelling de elektriciteitsmarkten verder te integreren. Ook vergroot en versterkt station Rilland het effectief gebruik van de capaciteit op de drie verbindingen die bij het station samenkomen (naar Geertruidenberg, Borssele en Zandvliet) en lost het station een onderhoudsknelpunt op in het tracédeel naar Geertruidenberg.

Met deze kennisgeving informeert de Minister van Economische Zaken u over het voornemen tot dit project.

Besluitvorming

Op de besluitvorming over Station Rilland is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent dat de locatie van het station zal worden vastgelegd in een (rijks)inpassingsplan, dat wordt vastgesteld door de ministers van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu. Het inpassingsplan wordt voorbereid in één gecoördineerde procedure samen met een aantal andere besluiten dat voor het project nodig is (vergunningen en ontheffingen). De Minister van Economische Zaken coördineert de procedure.

Wat gebeurt er?

De komende maanden wordt een ontwerpinpassingsplan opgesteld op basis van onderzoek en overleg met betrokken overheden.

TenneT zal vergunningaanvragen opstellen en indienen. Het ontwerp inpassingsplan zal in de eerste helft van 2015 samen met de andere ontwerpbesluiten ter inzage worden gelegd.

Hierop kan iedereen dan reageren. Dit wordt te zijner tijd aangekondigd in onder andere de Staatscourant, huis-aan-huisbladen en op www.bureau-energieprojecten.nl.

Meer informatie

Uitgebreide informatie vindt u op www.bureau-energieprojecten.nl. Heeft u na het bezoeken van de website nog vragen? Dan kunt u bellen met Bureau Energieprojecten, T (070) 379 89 79.

Naar boven