Logo Dalfsen
Vastgestelde bestemmingsplannen, Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat de gemeenteraad van Dalfsen de volgende drie bestemmingsplannen op 20 oktober 2014 hebben vastgesteld:

  • 2e herziening bestemmingsplan Kern Dalfsen 2012;

  • Parapluherziening Lemelerveld 2006 en Nieuwleusen 2007;

  • 6e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Leemculehof.

De ‘2e herziening bestemmingsplan Kern Dalfsen 2012’ en de ‘Parapluherziening Lemelerveld 2006 en Nieuwleusen 2007’ zijn algehele herzieningen van de geldende bestemmingsplannen waarmee meer eenheid in de begrips- en bestemmingsomschrijvingen is aangebracht. Aan de begrippen is ook een omschrijving van een Bed & Breakfast toegevoegd. Ook zijn er aanvullende afwijkingsregelingen opgenomen voor een aantal bestemmingen.

Het bestemmingsplan ‘6e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Leemculehof’ maakt met de regeling ‘Boerenerfwonen’ de herontwikkeling van het perceel Leemculeweg 3 in Dalfsen mogelijk. In totaal wordt er ruim 1.800 m² aan landschapsontsierende bebouwing gesloopt, waarvoor er twee extra woningen mogen worden gebouwd.

De drie bestemmingsplannen liggen met de bijbehorende stukken van 30 oktober 2014 tot en met 11 december 2014 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen. De Parapluherziening Lemelerveld 2006 en Nieuwleusen 2007 ligt daarnaast ook ter inzage bij de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld.

U kunt de bestemmingsplannen ‘2e herziening bestemmingsplan Kern Dalfsen 2012’ (met identificatienummer NL.IMRO.0148.DKernDlfs2012hz2-vs01) en ‘6e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Leemculehof’ (met identificatienummer NL.IMRO.0148.BgemDlfshz6-vs01) ook inzien via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Het bestemmingsplan Parapluherziening Lemelerveld 2006 en Nieuwleusen 2007 wordt alleen als pdf op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl geplaatst omdat deze niet aan de digitale verplichting hoeft te voldoen.

Instellen beroep

Beroep tegen de besluiten instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 29 oktober 2014

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven