Logo Zevenaar
Vastgestelde projectomgevingsvergunning ‘Silo’s Einsteinstraat 22’, Zevenaar

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een projectomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan heeft vastgesteld voor het perceel Einsteinstraat 22, 6902 PB in Zevenaar. Met dit besluit wordt beoogd het plaatsen van twee grondstofsilo’s aan de achterzijde van het bedrijfspand aan de Einsteinstraat 22 in Zevenaar. De silo’s passen niet binnen het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Hengelder 2007”. Op het perceel rust op grond van artikel 3 de bestemming “Bedrijventerrein”. Binnen dit bestemmingsplanvoorschrift zijn bouwwerken, geen gebouwen toegestaan tot maximaal 6 meter. De silo’s hebben een doorsnede van 3,6 meter en een hoogte van 12 meter. Het betreft een strijdigheid, die door middel van de procedure van een projectomgevingsvergunning kan worden vergund. Het bedrijfspand is gelegen op het bedrijventerrein Hengelder, ten oosten van het centrum van Zevenaar.

Inzage

De vastgestelde projectomgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 31 oktober 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Vergunningen in het BATgebouw aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien. De projectomgevingsvergunning is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.0299.PV50EINSTEIN22SILO-VA01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.

Beroep

Tegen de ontwerp projectomgevingsvergunning zijn geen zienswijzen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Van 31 oktober 2014 tot 13 december 2014 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om tijdig een zienswijze tegen de ontwerp projectomgevingsvergunning bij het college kenbaar te maken. Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen naar de Arrondissementsrechtbank, Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt.

In werking treden projectomgevingsvergunning

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank een voorlopige voorziening (schorsing) worden gevraagd.

Naar boven