Logo Súdwest Fryslân
Ontwerp bestemmingsplan Buren 20, 22, 24 en Wonneburen in Ferwoude en Súd 154 in Workum, Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij een ontwerp van het bestemmingsplan Buren 20, 22, 24 en Wonneburen in Ferwoude en Súd 154 in Workum hebben voorbereid.

Inhoud

Het bestemmingsplan Buren 20, 22 en 24 en Wonneburen in Ferwoude en Súd 154 in Workum is opgesteld om het oprichten van een nieuw agrarisch veehouderijbedrijf op te richten in het buitengebied ten noorden van Ferwoude. Het nieuwe veehouderijbedrijf is in feite de verplaatsing van de agrarische bedrijfsactiviteiten van twee bestaande agrarische bedrijven. De agrarische bedrijfsactiviteiten op het perceel Súd 154 in Workum en op het perceel Buren 24a in Ferwoude worden beëindigd en verplaatst naar het nieuw op te richten agrarisch perceel aan de Wonneburen. De ligboxenstal en de sleufsilo’s van het agrarisch bedrijf op het perceel Buren 24a worden gesloopt. Op deze locatie zullen in het kader van de “ruimte voor ruimteregeling” twee vrijstaande woningen worden gerealiseerd.

Ter inzage

Het ontwerp van dit bestemmingsplan ligt met ingang van 31 oktober 2014 t/m 11 december 2014 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het ontwerp is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ inwoners/bouwen, verbouwen/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/ontwerp en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2014westBPBrnSud-ontw

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Uw reactie kunt u richten aan de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer S.G. Faber van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken, via het algemeen telefoonnummer 140515.

Naar boven