Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 27 oktober 2014, nr. IENM/BSK-2014/230807, tot wijziging van de Regeling subsidieplafond StAB in verband met de vaststelling van het plafond voor 2015

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 3 van het Besluit subsidiëring Stichting advisering bestuursrechtspraak milieu en ruimtelijke ordening;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Artikel 1 van de Regeling subsidieplafond StAB wordt als volgt gewijzigd:

Onder vervanging van de punt aan het einde van onderdeel c door een komma, wordt een onderdeel d toegevoegd, luidende:

  • d. 2015: € 5.227.000.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

TOELICHTING

Op grond van de artikelen 8.8 van de Wet ruimtelijke ordening en 20.17 van de Wet milieubeheer is de Minister van Infrastructuur en Milieu gehouden de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke ordening (hierna: StAB) subsidie te verstrekken volgens bij algemene maatregel van bestuur te geven regels. Die algemene maatregel van bestuur is het Besluit subsidiëring stichting advisering bestuursrechtspraak milieu en ruimtelijke ordening (hierna: Besluit subsidiëring StAB).

Op grond van artikel 3 van het Besluit subsidiëring StAB kan bij ministeriële regeling een subsidieplafond worden vastgesteld voor de subsidiëring van de StAB. Met de voorliggende wijziging van de Regeling subsidieplafond StAB wordt het subsidieplafond voor 2015 vastgesteld. De StAB heeft voor 2015 een aanvraag ingediend tot subsidieverlening voor een bedrag dat met € 150.000 verlaagd is ten opzichte van het plafond voor 2014, namelijk € 5.227.000. Ook de meerjarenbegroting van de StAB ziet op een subsidie ter hoogte van € 5.227.000. In het bestuurlijk overleg tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de StAB is de vraag aan de StAB gesteld of n.a.v. de door de StAB voorgelegde gegevens het subsidieplafond tot het bedrag van € 5.227.000 verlaagd kan worden. De StAB heeft daarmee ingestemd.

Voor het tijdstip van inwerkingtreding wordt afgezien van de vaste verandermomenten (uitzonderingsgrond 1 i.v.m. buitensporige nadelen van vertragingen van invoering). Het subisidieplafond moet zijn vastgesteld voordat op de subsidieaanvraag wordt besloten wat op grond van artikel 5 van het Besluit subsidiëring StAB voor 1 december moet gebeuren.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven