Logo Utrecht
Ontwerpbesluit proactieve aanwijzing en voorbereidingsbesluit gemeente Soest, Utrecht

Op 28 januari 2014 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht het ontwerpbesluit vastgesteld tot het geven een proactieve aanwijzing op grond van artikel 4.2 van de Wet ruimtelijke ordening aan de gemeenteraad van de gemeente Soest ten aanzien van het bestemmingsplan “Landelijk Gebied”. Doel van de aanwijzing is dat binnen één jaar een bestemmingsplan wordt vastgesteld voor het buitengebied waarbij aan het provinciaal belang wordt voldaan om geen bodembewerking te laten plaatsvinden in de gebieden die op de kaart Bodem van de PRS, zijn aangewezen als ‘Veengebied kwetsbaar voor oxidatie’ en te voorkomen dat op het perceel Birkstraat 107 een te groot bouwperceel wordt gelegd waardoor de bouw van extra bebouwing ver in het open landelijk gebied gerealiseerd zou kunnen worden.

Tevens hebben Gedeputeerde Staten verklaard dat een bestemmingsplan als hierboven bedoeld door de gemeente wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit).

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit proactieve aanwijzing en voorbereidingsbesluit ligt vanaf donderdag 6 februari 2014 tot en met woensdag 19 maart 2014 ter inzage. Het ontwerpbesluit en voorbereidingsbesluit is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code NL.IMRO.9926.PA1401SOESTLG-OW01 NL.IMRO.9926.VB1401SOESTLG-VA01). Een papieren versie van het ontwerpbesluit ligt tijdens kantooruren ter inzage op het Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6 in Utrecht en op het gemeentehuis van de gemeente Soest, Raadhuisplein 1 in Soest.

Zienswijzen

Van 6 februari 2014 tot en met woensdag 19 maart 2014 kunnen belanghebbenden zienswijzen over het ontwerpbesluit en voorbereidingsbesluit indienen bij de provincie. Dit kan op verschillende manieren:

  • 1. digitaal: via een ‘zienswijze-formulier’ dat te vinden is op de website www.provincie-utrecht.nl ;

  • 2. schriftelijk: brief richten aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de heer G.R. Duinkerken, postbus 80300 TH Utrecht,

  • 3. mondeling indien u daarvoor een afspraak maakt. Dit kan door, tot uiterlijk 3 werkdagen vóór afloop van de ter inzage termijn, te bellen met het secretariaat van de afdeling Fysieke Leefomgeving, tel. 030 – 2589011.

Heeft u nog vragen?

Met vragen kunt u tijdens kantooruren terecht bij de heer G.R. Duinkerken, tel. 030 – 2583331.

Naar boven