Logo Roermond
Voorontwerp bestemmingsplan ‘’t Parcje’, Roermond

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘t Parcje’ (NL.IMRO.0957.BP00000260-VO01) ligt van 29 oktober 2014 tot en met 9 december 2014 voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.roermond.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het voorontwerp bestemmingsplan regelt de planologische inpassing van een nieuw woongebied met maximaal 90 woningen, ’t Parcje genaamd. Het toekomstige woongebied is gelegen in de hoek tussen de Heinsbergerweg aan de westzijde en de Sint Wirosingel aan de noordzijde. Aan de zuidkant wordt het plangebied begrensd door de beplanting ten zuiden van de voormalige bebouwing aan de Sint Odgerusstraat en de woningen aan de Ratommerweg. Het fietspad tussen de Ratommerweg en Sint Wirosingel vormt de oostelijke begrenzing.

Beeldkwaliteitsplan

Voor de ontwikkeling van het plan ‘t Parcje is eveneens een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan ligt samen met het voorontwerp bestemmingsplan van woensdag 29 oktober 2014 tot en met dinsdag 9 december 2014 voor een ieder ter inzage, in het Stadskantoor, Kazerneplein 7.

Inspraak

Ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn van zes weken een inspraakreactie betreffende het voorontwerp bestemmingsplan en/of een reactie betreffende het beeldkwaliteitsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van B&W. U kunt ook mondeling uw inspraakreactie kenbaar maken, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon 0475-359 651.

Informatie bijeenkomst

Op dinsdag 4 november 2014 zal in het Stadhuis aan de Markt te Roermond van 18.00 uur tot 19.30 uur een informatieavond plaats vinden. Geïnteresseerden kunnen dan kennis nemen van de plannen en eventuele vragen stellen.

Roermond, 28 oktober 2014

Naar boven