Montfoort, Hannie Schaftstraat 6, gehandicaptenparkeerplaats op kenteken intrekken
Logo Montfoort
Verkeersbesluit nr. 14- 92485
Burgemeester en wethouders van Montfoort,
BESLUITEN
  • 1.
    tot het intrekken van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 88-FT-SH op de Hannie Schaftstraat 6, te Montfoort door middel van het verwijderen van het verkeersbord E6, van bijlage I van het RVV 1990, met onderbord;
  • 2.
    te bepalen dat dit verkeersbesluit in werking treedt op de dag volgend op die waarop de bekendmaking plaatsvindt en wordt geeffectueerd zodra de verkeersborden zijn verwijderd.
Montfoort, 21 oktober 2014
Burgemeester en wethouders van Montfoort,
namens dezen, het dagelijks bestuur van de UW Samenwerking,
namens deze, de algemeen directeur
J. van Delden
Bevoegdheid
De algemeen directeur van de UW Samenwerking is bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van:
  • -
    artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 en;
  • -
    het collegebesluit d.d. 3 december 2013, waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 door het college van Burgemeester en wethouders van Montfoort aan het dagelijks bestuur van de UW Samenwerking is gemandateerd;
  • -
    het door het dagelijks bestuur van de UW Samenwerking op d.d.19 december 2013 vastgestelde mandatenregister UW Samenwerking 2014.
Wetgeving
De grondslag voor dit verkeersbesluit wordt gevormd door:
  • -
    Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW 1994);
  • -
    Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (hierna RVV 1990);
  • -
    Algemene wet bestuursrecht (hierna Awb);
  • -
    Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW).
Overwegingen ten aanzien van het verkeersbesluit
Aanleiding
Is dat de betrokkene is overleden en de gehandicaptenparkeerplaats daardoor komt te vervallen.
Vereiste van besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid van de WVW 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. De in het besluit genoemde borden vallen allen onder dit artikel.
Motivering
Hierbij hebben wij het volgende overwogen:
uit het oogpunt van het waarborgen van de bruikbaarheid en stand houden van de weg en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer is het gewenst om de gehandicaptenparkeerplaats op te heffen. Om hem daarmee beschikbaar te stellen voor algemeen gebruik.
Publicatie
De bekendmaking van dit besluit geschiedt overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het BABW. Het verkeersbesluit ligt met ingang van 22 oktober 2014 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Klantcontactcentrum, gevestigd in het Stadskantoor aan het Kasteelplein 5 te Montfoort. Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Bez w aar
Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking tegen dit verkeersbesluit schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders van Montfoort, postbus 26, 3400 AA IJsselstein. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval te bevatten:
  • -
    de naam en het adres van de indiener;
  • -
    de dagtekening;
  • -
    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
  • -
    de motieven achter het bezwaar.
Verzoek om een voorlopige voorziening
Indien een bezwaarschrift is ingediend is het in spoedeisende gevallen mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de Rechtbank te Utrecht. Dit verzoek, vergezeld van een afschrift van het bezwaarschrift, dient te worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht, sector bestuursrecht, postbus 13023, 3507 LA Utrecht, gevestigd aan Vrouwe Justitiaplein 1 in Utrecht, telefoon: (030) 22 33 500. Van verzoeker wordt door de griffier van de rechtbank een bedrag aan griffierecht geheven.
Naar boven