Logo Berkelland
Bestemmingsplan ‘Buitengebied, rotonde Hekweg Borculo 2014’, Berkelland

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

De provincie Gelderland heeft een verkenningsonderzoek uitgevoerd op de N315. Dit is de provinciale weg tussen Ruurlo-Borculo-Neede-N18. Uit dat onderzoek zijn een aantal knelpunten naar voren gekomen, waaronder het kruispunt Hekweg – Nettelhorsterweg in Borculo. Om ter plaatse de verkeerssituatie te verbeteren is besloten daar een rotonde aan te leggen en een fietsverbinding te realiseren naar het bedrijventerrein “Overberkel”.

Bestemmingsplan

Gebleken is dat de geldende bestemmingsplannen “Buitengebied, integrale herziening” en “Borculo, Bedrijventerreinen 2011”, de aanleg van de rotonde niet mogelijk maken. De aanpassing past niet binnen de bestemming “Wegen”. Met dit bestemmingsplan wordt de bestemming zodanig aangepast dat de gewenste aanpassing van de kruising mogelijk is.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, rotonde Hekweg Borculo 2014” ligt met de bijlagen van 29 oktober tot en met 9 december 2014 ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u via telefoonnummer 0545 – 250 317 contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling. Het indienen van zienswijzen via email is niet mogelijk. U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde (Wet geluidhinder)

Voordat de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Buitengebied, rotonde Hekweg Borculo 2014” kan vaststellen, moeten gedeputeerde staten van Gelderland volgens de Wet geluidhinder eerst hogere grenswaarden vaststellen voor de woningen Hekweg 3 en 5 in Borculo. Uit akoestisch onderzoek is namelijk gebleken dat voor deze woningen een hogere grenswaarde moet worden vastgesteld vanwege het verkeersgeluid. Deze woningen zijn genoemd in een ontwerpbesluit van gedeputeerde staten van Gelderland tot vaststelling van hogere grenswaarden dat zich onder meer richt op deze woningen.

Inzage

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden ligt met de bijlagen van 29 oktober tot en met 9 december 2014 ter inzage bij de informatiebalie van het Provincieloket in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem en de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

De stukken kunnen ook worden ingezien op de website van de provincie Gelderland via: http://bekendmakingen.gelderland.nl, door bij kenmerk Z14.017770 in te vullen.

Zienswijzen

Binnen deze termijn van zes weken kunnen belanghebbenden hun mening geven over het ontwerpbesluit. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar gedeputeerde staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van zaaknummer: Z14.012978. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen of voor een mondelinge toelichting kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Zweerman, telefoonnummer 024 – 751 7819, afdeling juridisch advies ODRN. U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van gedeputeerde staten van Gelderland over het vaststellen van hogere grenswaarden als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Website

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen, en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1859.BPBGB20140010-0010.

Naar boven